رییس دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: گونههایی مانند گراز و خرگوش جزو گونههای مزاحم یا زیانکار در کشور شناخته میشوند که در این میان گراز بیشترین مزاحمت را برای مردم ایجاد میکند.
به گزارش
سایت خبری محیط زیست ایران(IENA ) از ایسنا ، افشین کرمی ضمن بیان این مطالب افزود: گرازها به راحتی به مواد غذایی دسترسی داشته و دشمن طبیعی چندانی ندارند علاوه بر آن گراز در هر بار زایمان 15 تا 16 بچه به دنیا میآورد که باعث رشد مناسب جمعیت آنها میشود. از سویی این حیوانات شکار نشده و تنها پروانههای شکار محدودی به اقلیتهای مذهبی کشور داده میشود.
وی ادامه داد: همچنین گرازها از لحاظ شرعی نیز مسائلی را ایجاد میکنند چرا که زمانی که یک گراز وارد کرتهای کشاورزی مزارع همچون مزارع برنج میشود، کشاورزان میگویند آن محصول نجس شده و آن را برداشت نمیکنند.
رییس دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست تصریح مرکند: زمانی که در طبیعت دستکاری و در زنجیرههای غذایی خلل ایجاد میکنیم، جمعیت طبیعی حیوانات به هم میخورد مثلا زمانی که پرندههای شکاری را از بین میبریم تعداد موشها اضافه میشود.
کرمی با بیان اینکه در برخی مواقع گونههای علفخوار در مکانهایی با تراکم کم مشکلاتی را برای مردم ایجاد میکنند اضافه کرد: مثلا در زمستان که غذای حیوانات کم میشود قوچ و میشها در روستاهای فیروزکوه به مزارع مردم آسیب میرسانند؛ یا در همین شرایط، زمانی که شکار حیواناتی مانند گرگ و پلنگ کم میشود این حیوانات به روستاها رفته و به دامهای مردم آسیب میرسانند.
وی با بیان اینکه کلاغ زاغیها مهمترین مزاحمان در خود طبیعت هستند اظهار کرد: کلاغ زاغی با آسیب رساندن به تخم دیگر حیوانات همچون کبکها بیشترین آسیب را به دیگر حیوانات کشور میزنند.
*دخالت مردم در کنترل حیوانات مزاحم صد در صد غلط است
رییس دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برخی اقدامات مردم همچون تیراندازی، تله گذاری و استفاده از طعمه مسموم برای مقابله با گونههای مزاحم گفت: دخالت مردم در کنترل حیوانات مزاحم صد در صد غلط است و مردم باید بلافاصله پس از مشاهده چنین مواردی بلافاصله به ادارات محیط زیست هر منطقه مراجعه کنند.
کرمی افزود: مثلا زمانی که از طعمه مسموم استفاده میشود علاوه بر خود حیوان، دیگر جانوران همچون ریزه خوارهایی مانند شغال یا کفتار که از لاشه حیوان تغذیه میکنند نیز تحت تاثیر قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: بنابراین بهتر است مردم محصولات کشاورزی، دام و حتی زنبورهای عسل خود را بیمه کنند تا در صورت وقوع این اتفاقات بتوانند خسارات خود را دریافت کنند.
*سدها باعث هجوم حشرات در جنوب کشور شدند
رئیس دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مرگ گوزنهای زرد خوزستان بر اثر هجوم حشرات اظهار کرد: پیش از طغیان حشرات باید بستر آن فراهم شود و یکی از بسترهایی که باعث این اتفاق شدند سدهایی بود که بر روی آبها بسته شد. چرا که در گذشته آبهای روان پسماند و زبالههایی را که باعث به وجود آمدن این بیماری میشدند با خود میبردند.
کرمی افزود: علت دیگر این مساله میتواند اثر سموم و کودهایی باشد که به میزان زیاد در مزارع استفاده میشود چرا که این مواد فاکتورهایی را که باعث کنترل یا نابودی این حشرات میشوند را از بین میبرند.
انتهای پیام